SECRET FROM VIRGIN COCONUT OIL (VCO)

Kelapa dara adalah satu tumbuhan yang mempunyai seribu satu kegunaan.  Antara  kandungannya  terdiri daripada lauric acid dan capric acid yang merupakan rantaian medium untuk fatty acid yang digunakan untuk badan bagi menghasilkan fatty acid derivative (FAD). FAD ini dikenali sebagai monolaurin dan monocaprin yang bersifat anti bakteria, anti kulat, dan anti virus yang secara semulajadi memusnahkan virus di dalam badan serta merawat dari dalam.  Terlalu banyak kajian yang telah di jalankan oleh pakar-pakar sains mengenai kelebihan kelapa dara ini dan maklumat tentang kelapa dara amat banyak di internet mahupun majalah kesihatan. Bagi mengadaptasi sepenuhnya kebaikan VCO, BalqisHouse turut mengedarkan produk VCO yang diekstrak secara semulajadi tanpa melibatkan bahan kimia yang membahayakan kesihatan.

Kegunaan Secret from VCO untuk *3T Oil, *3T Tea Tree Oil dan **Pure VCO::

 • Baik untuk mengurangkan kolestrol
 • Menguatkan sistem antibodi badan
 • Baik untuk jantung
 • Berkesan untuk merawat eczema
 • Melindungi kulit dari bahaya sinaran UV
 • Membantu penyembuhan luka dan kudis
 • Memulihkan tumit pecah
 • Membantu merawat luka dalaman (sesuai untuk yang baru menjalani pembedahan atau bersalin)
 • Merawat buasir, sembelit, sakit jantung dan darah tinggi
 • Mengurangkan risiko penyakit kanser
 • Menguatkan tenaga batin (bagi lelaki)
 • Mampu menegangkan kulit serta menjadi agen anti-penuaan
 • Menyerap minyak dalam masakan

Cara Mengguna:

1) Minum 3 sudu teh setiap hari bagi dewasa dan 2 sudu teh untuk kanak-kanak.

2) Digunakan untuk kegunaan luar pada kulit yang bermasalah, termasuk kulit kepala. Juga sesuai untuk kepala yang diserangi kutu.

3) Boleh digunakan di dalam minyak masak untuk menyerap lemak dalam masakan.  Masukkan saja beberapa sudu besar VCO, anda akan lihat hasilnya.

* 3T Oil / 3T Tea Tree Oil untuk kulit biasa  / jerawat

**  Pure VCO untuk diminum dan di amalkan sehari-hari untuk faedah jangka panjang.

Jika disinergikan dengan tumbuhan alam yang lain, ianya memberikan kesan yang lebih mendalam. Balqis House memilih beberapa produk yang didatangkan dalam bentuk sabun untuk kegunaan bersama.


RANGKAIAN SABUN VCO

Sabun VCO Tumeric

Sesuai untuk kulit yang menghadapi masalah jerawat.  Gabungan tumeric (kunyit) mempercepatkan lagi tindak balas penembuhan jerawat di muka serta menghilangkan minyak yang berlebihan. Hasilnya, kulit sentiasa bersih dan lembap. Amalkan mencuci muka setiap kali selepas mandi.


Sabun VCO Tumeric + Kayu Manis

Gabungan ideal untuk kulit yang kering dan berjerawat. Setelah mencuci muka dengan sabun ini, sapukan VCO 3T Tea Tree Oil yang direka khas untuk mengurangkan masalah jerawat  untuk kesan yang maksimum.  Boleh digunakan di badan jika badan berjerawat.


Sabun VCO Coffee

Sesuai untuk semua jenis kulit. Aroma coffee yang harum menambahkan keselasaan ketika mencuci muka. Fungsinya untuk melembapkan kulit dan membersihkan muka dari kotoran. Juga sesuai untuk kulit yang tiada masalah. Boleh dijadikan sebagai pencuci muka harian.


Sabun VCO Kayu Manis + Kobis
Sesuai untuk kulit yang kering dan alah kepada cuaca yang panas. Setelah mencuci muka dengan sabun ini, lebih elok menggunakan VCO ke seluruh muka untuk kesan yang maksimum.

 

Sabun VCO Manggis + Tea Tree (Kahasya)

Antara kombinasi sabun terbaik dalam rangkaian VCO. Ekstrak manggis yang digabungkan dengan Tea Tree mampu menangani masalah jeragat, bintik-bintik hitam, serta masalah kulit yang lain disamping melembutkan kulit dan merawat kulit muka yang bermasalah.


Sabun VCO Delima

Delima, salah satu buah yang disebut di dalam Al-Quran dan hadis,  bukan sahaja sejenih buah yang penuh dengan khasiat untuk digunakan oleh badan, malah mampu untuk mencantikkan wajah.  Fungsi ekstrak delima untuk melicin dan menggebukan kulit serta membersihkan wajah dari kotoran. Sesuai untuk kulit semua jenis kulit.


Sabun VCO Spirulina

Bagus untuk mereka yang menghadapi masalah serius pada wajah. Spirulina seperti yang diketahui antara alga yang sangat bagus untuk pemakanan masa akan datang. Jika sebegitu banyak vitamin dan khasiat yang baik untuk badan, apatah lagi jika diamalkan untuk wajah. Gabungan dengan VCO 3T Oil  lebih menampakkan kesan yang maksimum untuk kulit yang serius bermasalah.


Sabun VCO Madu + Lavender

Juga antara produk terbaik Secret from VCO. Campuran madu asli dan ekstrak lavender sangat berkesan untuk menghaluskan kulit wajah dan merawat kulit setelah pulih dari masalah. JIka muka berjerawat, hanya sapukan VCO 3T Tea Tree Oil pada tempat yang berjerawat, dan jika masalah jerawat sudah tiada, sapukan sajaha VCO 3T Oil untuk melicinkan kulit. Sabun yang mesti dicuba untuk semua pengguna.


Sabun VCO Goat's Milk dan VCO Mandian

Sabun VCO Goat's Milk lebih kepada mencerahkan kulit badan, kurang sesuai untuk wajah kerana fungsi susu kambing akan mengeringkan kulit wajah. Sabun VCO Mandian lain didatangkan dalam pelbagai bentuk, termasuk diadaptasi dengan Loofah...mudah digunakanm hanya sentalkan pada badan. Kesan yang maksimum untuk membersih dan menghaluskan kulit badan.


TESTIMONI

Nisa, Italy

Alhamdullilah,,
   Selepas menggunakan produk yg disyorkan oleh kak Murni..kulit muka saya yg kering dan mengelupas terus berubah jadi lembap n lembut..sukar nk percaya ..sebab saya pakai satu malam je..pelik juga..tapi Alhamdullilah..kuasa Allah...cuaca di Italy yg sejuk dan kering ni..menyukarkan saya untuk cari produk yg betul2 sesuai untuk kulit asia seperti saya ni..majoriti produk di sini untuk org2 eropah..tapi saya yakin bukan sahaja sesuai di pakai di tempat2 sejuk dan kering..tapi juga die malaysia yg panas n lembap..jika sesiapa yang ingin mencuba..trust me..tak mendtgkan apa2 kesan..inshaAllah..dengan izin Allah..ini sume dengan kehendak Allah jua..yg baik drg dari Allah..yg burk dtg dari saya sendiri...io amo questo prodotto...grazie mille..;) 

 

 

  

 

 

Make a Free Website with Yola.